Atklāts, cik alus patiesībā var būt veselīgs, taču ar vienu bet

tautaruna.lv 23.jūnijs 2022, 14:05
 
Dāvis Ūlands/F64
Lieliska ziņa alus cienītājiem: izrādās, ka mazās devās tas ne tikai nav kaitīgs, bet arī veselīgs.

Piemēram, vakariņās izdzert pudeli alus ir patiešām veselīgi, raksta Daily Mail, atsaucoties uz pētījumu, kas publicēts žurnālā Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Pētnieki atklāja, ka vīriešiem, kuri katru vakaru dzēra alu, zarnu veselības stāvoklis bija labāks.

Teorētiski tas varētu samazināt tādu slimību kā 2. tipa cukura diabēta un sirds slimību attīstības risku.

Tomēr ne viss ir tik ideāli, kā varētu domāt. Zinātnieki atklājuši, ka arī bezalkoholiskajam alum ir tikpat labvēlīga ietekme uz organismu.

Lisabonas universitātes NOVA eksperti profilaktiskos nolūkos iesaka tomēr dzert bezalkoholisko alu, jo "nekaitīgākā alkohola deva ir tā pilnīga neesamība".

Deviņpadsmit veseliem vīriešiem vecumā no 23 līdz 58 gadiem katru vakaru mēnesi kopā ar vakariņām tika lūgts izdzert 330 ml pudeles alus.

Apmēram puse dzēra dzēra bezalkaholisko alu. Eksperimenta beigās nebija redzamu atšķirību vīriešu svarā, tauku masā vai holesterīna līmenī.

Pirms un pēc pētījuma ņemto fekāliju paraugu analīze parādīja, ka pēc alkoholiskā un bezalkoholiskā alus dzeršanas viņu zarnās bija vairāk labo baktēriju.

Tomēr jāatceras, ka pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga. Pētījumi liecina, ka tikai glāze vīna vai alus katru vakaru pusmūžā var "padarīt vecākas" smadzenes par diviem gadiem. Alkohola pārmērīga lietošana ir saistīta ar vairākiem vēža veidiem, aknu slimībām, pankreatītu, sirds mazspēju un smadzeņu bojājumiem.

Tāpēc, lai uzlabotu zarnu mikrofloru, tomēr labāk ir dzert bezalkoholisko alu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas