Sievietes asi reaģē uz Latvijas fitnesa treneres teikto TV raidījumā

tautaruna.lv 2.jūlijs 2022, 4:30
 
Ekrānšāviņš
Fitnesa trenere Nika Linde kanāla STV pirmā! raidījumā "Sieviete. Personīgi" runājusi par sevis pieņemšanu un body positive kustību. Sociālajā vietnē Facebook viņas teiktais izraisījis komentāru vētru.

Kā raidījumā norāda fitnesa trenere, viņasprāt, apaļumi nedrīkst kļūt par modes lietu, jo, ja jaunajai paaudzei tiks akcentēts, ka ir “normāli” būt apaļam, viņi neko nedarīs, lai ko mainītu.

"Es negribu, lai tas aiziet tālāk modē. Ne tikai tāpēc, ka tas ir mans darbs, bet tāpēc, ka es baidos, ka jaunā paaudze var palikt slinki, jo viņiem tiks pateikts, ka tas nekas, ka tu esi apaļš, tas nekas. Tajā brīdī neviens nedomā, ko tas nodara veselībai," saka fitnesa trenere.

Viņa uzskata, ka tikpat skaļi vajadzētu runāt arī par to, ko apaļums patiesībā nodara veselībai - tās ir problēmas ar vielmaiņu, sirdsdarbību, asinsvadiem.

Tikmēr stiliste un blogere Indra Salceviča, kura aizsākusi body positive kustību "More than size", pauž, ka daudzi uzskati par veselības problēmām cilvēkiem ar lielāku svaru mēdz būt "stereotipi".

"Nav tā, ka es nevaru izdarīt to, vai es nevaru izdarīt to. Man varbūt ir perfekta asinsaina. Tas ir cilvēku mīts," raidījumā saka Indra. "Es personīgi ļoti organiski vienmēr esmu jutusies tajās savās formās. [...] Tas man nekad nav traucējis nosēsties špagatā."

Sociālajā vietnē Facebook kanāla STV pirmā! lapā pie video vairāk nekā 50 komentāros soctīklu lietotājas paudušas savas domas par fitnesa treneres N. Lindes sacīto.

"Varu pateikt tikai to ka visas šitās fitnesa čikas ir uzlikušas kaut kādus standartus kādiem būtu jābūt, un tadas meitenes kam ir liekais svars salasās, saskatās visu to un reāli iekrīt depresija,un galējības. Badojas un tml. Arī man ir liekais svars, pagaidām vēl absolūti nekas un nekādas šito pārgudro tievētāju lietas nepalīdz. Beigu beigās,ir jāsaprot ka ir daudz slimības kas ietekmē svaru,un ja tās neizārstē tad nekas ari nenotiks," komentārā raksta Evita.

"Latvijā par to maz runā, bet ārzemēs aptaukošanās ir slimība un liekais svars nav tikai liekais svars, starp citu sākumā jāizsakās konkrētāk, apaļīgums vai aptaukošanās- tās ir divas dažādas lietas, maz ticams, ka cilvēks saprot, kā reāli ir strādat ar cilvēku, kuram ir aptaukošanās smagāss formās - tā ir slimība un primāri tā ir psiholoģiska, jo pierādījies R.Hansa pētijumā, ka 78% cilvēki, kas slimo ar aptaukošanos cieš no psiholoģiska rakstura traucējumiem, kas izpaužas kā ēšanas traucējumi(pārēšanās)!" - raksta Kristīne.

"Mēs katra esam tāda, kāda mēs vēlamies būt. Varam būt apaļas, bet jāzina tam mērs, vairāk, tad tam jābūt tvirtumam nevis taukiem. Kā arī intervijā Indra ļoti labi izskatās esot apaļīga sieviete - pašpietiekama. Nevar visas būt tievas, bet jaunieši tomēr ir jāpieskata. Diemžēl mūsdienās ir daudz jaunas apaļīgas meitenes," norāda Anta.

"Vai tad kāds speciāli ēd, lai būtu apaļš? Diemžēl, daudziem cilvēkiem tās ir veselības problēmas, nevis izvēle..." - uzskata Šulammīta.

"Kad vienreiz beigsies šitā normu uzlikšana.? Cilvēks paliek cilvēks ēd viņš vairāk vai mazāk, ir tievāks vai apaļāks.! Kāda starpība? Galvenais lai pats sevi mīl, un nedzen badā ! Ir ļoti daudz sievietes , kas ēd kā bokseri, porcijas tādas ka pat vīrietim jābrīnās, bet svarā neņemas.! Ir sievietes kam atliek paostit kūciņu un hops +5 kg .. vairs jau neiet runa par kkadu gribas spēku, vai ko citu... Mēs esam kādas esam, mīliet sevi.! Un tie kas knābā , lai knābā vrb Beidzot aizrisies ar saviem naida graudiem...." - raksta Inga.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:31

Jaunākās diskusijas