Cik ilgs būs karstuma vilnis?

tautaruna.lv 26.jūnijs 2022, 9:14
 
Ekrānšāviņš
Gan Globālā prognožu sistēma (GFS), gan Eiropas Vidējā termiņa laika prognožu centrs paredz, ka pēc Jāņiem gaidāms karsts laiks.

15 gadus vecais blogeris un meteoroloģijas entuziasts Martins Bergšteins mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar GFS un ECMWF prognozēm, kas vienprātīgi paredz karstuma viļņa sākumu uzreiz pēc Jāņiem.

Kā atzīmē Martins, karsts laiks būs, visticamāk, nedēļu, taču viņš atzīmē, ka pastāv iespēja, ka karstuma vilnis var būt ilgāks.

Meteorologs Jānis Trallis norāda, ka nākamās nedēļas sākumā temperatūra Latvijā var sasniegt pat +34 grādus (ECMWF prognoze).

"Pēc tam iespējams neliels atslābums, bet izskatās, ka karsts laiks gaidāms arī jūlija sākumā," raksta meteorologs.

"Lai gan prognozes brīvdienām ir atšķirīgas, visai ticams, ka karstums nedaudz mazināsies. ECMWF vēl prognozē vasarīgu laiku visā valstī, bet GFS jau sestdien Kurzemē par ~ 10 grādiem vēsāku laiku kā nedēļas vidū. Bieži vien svelmes atkāpšanās aizkavējas, redzēs, kā būs šoreiz," ziņo meteolapa.lv.

Jau vēstīts, ka arī Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra pārstāve Anastasija Piščika Latvijas Radio 4 raidījuma Podrobnosti sacīja: "Būtiska gaisa sasilšana gaidāma pēc brīvdienām, kad temperatūra pakāpsies virs +25 grādiem."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:15

Jaunākās diskusijas