Atklāj ko ļoti pārsteidzošu par alus ietekmi uz veselību

tautaruna.lv 26.jūnijs 2022, 14:48
 
pexels.com
Jauns pētījums liecina, ka alus var labvēlīgi ietekmēt cilvēka veselību, ziņo "New Atlas".

Tiek uzskatīts, ka mikrobu daudzveidība cilvēku zarnās ir būtiska pašu zarnu veselībai. Jauns pētījums liecina, ka mērens alus patēriņš var pozitīvi ietekmēt šīs daudzveidības saglabāšanu. Turklāt neesot svarīgi, vai tiek dzerts alkoholiskais, vai bezalkoholiskais alus.

Portugāles zinātnieki ir publiskojuši jaunu pētījumu, kas liecina, ka mērens alus patēriņš var palielināt zarnu baktēriju daudzveidību. Zinātnieki veica vienu mēnesi ilgu eksperimentu, kura laikā 22 veseli vīrieši katru dienu izdzēra 0,33 litrus parastā vai bezalkoholiskā alus. Pētījuma laikā zinātnieki nepārtraukti analizēja dalībnieku asins un izkārnījumu paraugus, lai uzzinātu par baktēriju daudzveidības statusu vīriešu zarnās.

Eksperimenta rezultāti parādīja, ka tā beigās vīriešiem bija lielāka mikrobu daudzveidība zarnās nekā pirms pētījuma sākšanas. Tāpat zinātnieki nonāca pie secinājuma, ka minētais alus daudzums neietekmē ķermeņa masas, tauku masas pieaugumu un vielmaiņu.

Pēc amerikāņu zinātnieku domām ir grūti izdarīt nepārprotamus secinājumus no jaunā pētījumā, jo tajā piedalījās maz cilvēku un mēs joprojām ļoti maz zinām par mikrobu populāciju zarnās.

Tāpat jāatzīmē, ka pēc zinātnieku domām joprojām visdrošākais veids, kā pasargāt organisma veselību, ir atturēšanās no alus un cita alkohola lietošanas, neskatoties uz šī pētījuma rezultātiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:51

Jaunākās diskusijas