Atklāj, kurš dzēriens var palīdzēt cīņā ar liekajiem kilogramiem. Tas nav ūdens!

tautaruna.lv 24.jūnijs 2022, 3:30
 
unsplash.com
Dietologi visbiežāk izceļ, ka ūdens ir vislabākais dzēriens ar kuru remdēt slāpes un zaudēt svaru. Tomēr, veicot jaunus pētījumus, dietologi atskārtuši, ka ir vēl viens "super dzēriens", kas var palīdzēt iegūt slaidu augumu, ziņo "Eat This, Not That".

Kas ir šis par dzērienu? Tā ir kombuča.

"Izņemot ūdeni, kombuča ir viens no labākajiem dzērieniem, kas var palīdzēt veicināt svara zudumu," pauž dietoloģe Laura Po Matesa.

Eksperte min, ka kombučā esošās labvēlīgās probiotikas atstāj pozitīvu iespaidu uz zarnu mikrobiomu, kā rezultāta var samazināties aptaukošanās risks.

Arvien vairāk pētījumu liecina, ka zarnu floras sastāvs būtiski ietekmē imūnsistēmu un vielmaiņu.

Cilvēkiem ar aptaukošanos parasti ir mazāk daudzveidīgs zarnu mikrobioms nekā tievākiem cilvēkiem. Tieši tāpēc eksperti iesaka dzert kombuču, lai padarītu zarnu mikrobiomu daudzveidīgāku.

Dzērienu ar augstu cukura saturu aizstāšana ar dzērieniem, kuri satur mazāk cukura, bet vairāk probiotiku, piemēram, kombuča, ir lielisks veids kā zaudēt svaru.

Dietalogi uzsver, ka kombuča ir izcila alternatīva saldajām, gāzētajām limonādēm. "Tā ir gāzēta, tāpēc lieliski aizstāj limonādes. Limonādes ir pats sliktākais dzēriens, kuru dzert, ja vēlaties zaudēt svaru," min dietoloģe.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:04

Jaunākās diskusijas