Pētījums: tie, kas dzer kafiju, dzīvo ilgāk, pat, ja pievieno tai cukuru

tautaruna.lv 5.jūnijs 2022, 18:02
 
pexels.com
Zinātnieki izpētījuši 171 000 britu un atklājuši, ka tiem, kam patīk regulāri dzert kafiju ar cukuru, ir par trešdaļu mazāka iespēja nomirt jaunībā, raksta "The Sun".

Doktors Dens Liu no Ķīnas Dienvidu medicīnas universitātes sacīja, ka pētījums atklājis, ka pieaugušajiem, kuri katru dienu dzēra mērenu daudzumu kafijas ar cukuru, bija par aptuveni 30% mazāka iespēja nomirst, salīdzinot ar tiem, kas kafiju nedzer.

Pētījumā kafijas lietotāji saskārās ar mazāku vēža un sirds slimību risku. Sķīstošās, maltās vai bezkofeīna kafijas versijas bija saistītas ar zemāku nāves risku.

Pētījumā tika izsekoti pusmūža cilvēki Lielbritānijā posmā no 2009. līdz 2018. gadam, lai noskaidrotu, cik liela ir iespēja, ka viņi nomirs septiņu gadu laikā.

Jebkura daudzuma nesaldinātas kafijas dzeršana samazināja risku par 16-21%, atklājuši pētnieki. 1,5 - 3,5 tases dienā ar tējkaroti cukura samazināja risku par 29 - 31%.

Pētījums publicēts žurnālā "Annals of Internal medicine" un ir pirmais, kas pierāda, ka salda kafija var būt veselīga. Tomēr tiek brīdināts, ka papildu piens un cukuri līdzi ņemamajos dzērienos vai vairāk nekā 4,5 tases saldinātas kafijas dzeršana katru dienu var kaitēt.

Vislabāk esot dzert ne vairāk kā trīs tases nesaldinātas kafijas dienā, bet saldinātas - ne vairāk kā divas tases dienā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:50

Jaunākās diskusijas