Atklāj, kuriem cilvēkiem nevajadzētu dzert espreso

tautaruna.lv 29.maijs 2022, 15:30
 
pexels.com
Žurnālā "Open Heart" publicēts jauns pētījums par kafiju. Pētījumā atklājās interesantas lietas par espreso ietekmi uz veselību, vēsta "Eat This, Not That".

Lietojot kafiju mērenās robežās, tai piemīt labas veselības veicinošas īpašības. Lai arī kafija var atstāt pozitīvu ietekmi uz veselību, tā var arī to sagandēt.

Eksperti nākuši klajā ar satraucošu ziņu.

Cilvēki, kuri ir iecienījuši ikdienā dzert espreso, pakļauj sevi augstam holesterīna riskam.

Pētnieki iesaka, ja jums ir augsts holesterīna līmens, nepieciešams izvairīties no espreso dzeršanas.

Pētījumā piedalījās vairāk nekā 21 000 dalībnieku, kuru vidējais vecums bija 56,4 gadi. Atklājās tas, ka tie cilvēki, kuri ikdienā dzēra espreso, bija pakļauti augstākam holesterīna riskam nekā tie, kuri dzēra cita veida kafiju.

Maja Lisa Lochena, pētījuma autore, min, ka, lai pazeminātu augstu holesterīna līmeni vai tādu neiegūtu, nepieciešams ikdienā dzert cita veida kafiju, nevis espreso.

Tikmēr uztura speciāliste Amanda Lane min, ka nav nepieciešams pēkšņi visiem atteikties no espreso, bet svarīgi ir to lietot normas robežās. "To cilvēku īpatvars, kuriem pēc espreso dzeršanas ir augstāks holesterīna līmenis, ir mazs."

Uztura speciāliste atzīst, ka espreso var tikt saistīts ar augstu holesterīna līmeni, jo šis dzēriens tiek vairāk filtrēts nekā cita veida kafija. Tas nozīmē to, ka filtrācijas procesā kafija zaudē labvēlīgās eļļas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

29.maijs 2022

 
 
 
 
 

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:46

Jaunākās diskusijas