Atklāj, kādu dārzeni jāēd, lai iegūtu plakanu vēderu

tautaruna.lv 10.jūnijs 2022, 3:45
 
pexels.com
Vēdera taukus var iedalīt divos veidos - zemādas tauki un viscerālie tauki. Tieši otrie (viscerālie tauki) ir visbīstamākie, jo tie ieskauj orgānus.

Lai atbrīvotos no taukiem vidukļa zonā, nepieciešams ieguldīt lielu darbu - mainīt dzīvesveidu, sportot un ieviest izmaiņas uzturā.

Eksperti iesaka, lai ar uztura palīdzību samazinātu nevēlamo tauku daudzumu vidukļa rajonā, nepieciešams ēst šķiedrvielām un olbaltumvielām bagātus produktus, ziņo "Eat This, Not That".

Tajā pašā laikā ir nepieciešams ierobežot transtaukskābju un cukura patēriņu. Protams, bez fiziskām aktivitātēm neiztikt, ja vēlaties zaudēt liekos kilogramus.

Uztura speciālisti izceļ, ja vēlaties zaudēt vēdera taukus, nav viena brīnumēdiena, kas to varētu paveikt. Nepieciešams ieviest izmaiņas visā ēdienkartē. Svarīgi ir ēdienkartē iekļaut vairāk dārzeņu.

Dārzeņi satur daudz šķiedrvielu un citu vērtīgu uzturvielu, minerālvielu. Tieši tāpēc tos ir nepieciešams ēst, lai zaudētu svaru un uzturētu labu veselību!

Uztura speciāliste Kortnija D'Andželo atzīst, ka vislabākais dārzenis, kas palīdzēs sasniegt jūsu mērķi, samazināt vēdera tauku daudzumu, ir spināti!

"Spināti ir satur daudz barības vielas, kas padara tos ļoti barojošus un veselīgus. Tie ir bagāti ar vitamīniem, minerālvielām un antioksidantiem - tas viss palīdzēs samazināt uz vēdera esošo tauku daudzumu."

Saskaņā ar D'Andželo teikto, viena no lietām, kas padara spinātus par vienu no labākajiem dārzeņiem svara zaudēšanai, ir to augstais šķiedrvielu daudzums.

"Turklāt spināti ir mazkaloriju dārzenis, taču tajā ir ļoti daudz šķiedrvielu. Šķiedrvielas palīdz justies paēdušam un novērš pārēšanos," saka D'Andželo.

Papildus augstajam šķiedrvielu daudzumam spināti satur arī olbaltumvielas. "Visbeidzot, spināti satur arī olbaltumvielas, kuras palīdz samazināt tauku daudzumu un veidot muskuļus," saka D'Andželo.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:26

Jaunākās diskusijas