"Tās visas ir blēņas"; Apinis atklāj ko būtisku par sāli

tautaruna.lv 24.maijs 2022, 0:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Ārsts Pēteris Apinis, viesojoties kanāla TV24 raidījumā "La Dolce Vita. Ēd vesels!", norāda, ka Latvijā cilvēki ēd pārāk daudz sāls.

P. Apinis norāda, ka sāls jau ir atrodams daudzu ikdienas produktu sastāvā, tāpēc to ir viegli uzņemt vairāk nekā nepieciešams.

"Viena no lietām, kuru mēs jebkurā gadījumā lietojam par daudz, tas ir sāls. Latvijā cilvēkiem vajadzētu apēst maksimāli piecus gramus sāls dienā. Es teiktu, ka būtu ļoti labi, ja mēs iztiktu ar vienu, diviem gramiem, bet to vienu gramu mēs jau ar maizīti apēdam," saka ārsts.

P. Apinis atklāj, ka savās mājās arī neļauj lietot sāli. Viņš norāda, ka, lai kā ražotāji sāli neiepakotu un nedēvētu, lai piešķirtu tam veselīgas īpašības, tās visas esot "blēņas".

"Tas ir nātrija hlorīds un šis nātrija hlorīds mums ir par daudz," apgalvo ārsts. "Tas vairāk attiecas uz vecāka gada gājuma cilvēkiem. Viņš ir hipertonijas vēstnesis. Latvijas iedzīvotāju trīs galvenās problēmas nav kovids, kā tas labpatiktos mūsu ministram, bet trīs galvenās problēmas ir hipertonija, kas ir augsts asisnsspiediens; hiperholesterīnēmija, kas ir paaugstināts holesterīna līmenis asinīs; un augsts cukura līmenis, kas ir diabēta priekšvēstnesis."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:18

Jaunākās diskusijas