Šokolādes ēšana par 12% samazinot risku nomirt jauniem, atklāj jauns pētījums

tautaruna.lv 21.maijs 2022, 13:53
 
pexels.com
ASV Nacionālā vēža institūtā Merilendā veikta pētījuma rezultāti liecinot, ka šokolāde var samazināt sirds slimību un vēža risku, raksta "The Sun".
Kā atklājot pētījums, cilvēka, kurš pastāvīgi ēd nedaudz šokolādes, nāvējošu sirds slimību vai vēža risks samazinās par 16%. Interesanti, ka arī iespēja saslimt ar diabētu esot četras reizes mazāka tiem, kuri nedēļā divas reizes bauda šokolādi.

Eksperti saka, ka šokolāde var pazemināt sliktā holesterīna līmeni un asinsspiedienu. Zinātnieki saka, ka kakao savienojumi, kas pazīstami kā flavonoīdi, uzlabo asinsvadu veselību, raksta "The Sun".

Profesors Dzjači Huangs no institūta sacīja, ka pētījums var "daļēji kliedēt bažas par nelabvēlīgiem veselības rezultātiem, ko rada zems vai mērens šokolādes patēriņš".

Jāatzīmē, ka, piemēram, Britu Sirds fonds paudis, ka pētījums nav pietiekami pārliecinošs, lai ieteiktu ēst šokolādi sirds slimību riska samazināšanai. Viņi norāda: "Ir labi sevi palutināt šad un tad, taču neviens ēdiens vai uzturviela nav svarīgāks par vispārēju sabalansētu veselīgu uzturu."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:24

Jaunākās diskusijas