Atklāj ko bīstamu par kafiju

tautaruna.lv 28.maijs 2022, 14:12
 
pexels.com
Zinātnieki brīdina, ka pārlieku liela kafijas daudzuma uzņemšana dienā var pakļaut cilvēku sirdslēkmes riskam, raksta "The Sun".

Pretrunīgi atklājumi kalpo par brīdinājumu tiem, kam patīk izdzert vairāk par vienu kafijas krūzi dienā. Tomēr jāatzīmē, ka ir arī daudz pētījumu, kas liecina, ka kafijas patēriņš ir labs sirdij un garākai dzīvei.

Jaunā pētījumā, kas publicēts žurnālā "Open Heart", Norvēģijas akadēmiķu komanda pārbaudīja informāciju no vairāk nekā 21 000 cilvēku, kas vecāki par 40 gadiem un dzīvo Tromso, Norvēģijā.

Pētnieki apgalvo, ka espreso kafijas patēriņš bija "nozīmīgi" saistīts ar augstāku holesterīna līmeni asinīs. Trīs līdz pieci espreso dienā bija punkts, kurā holesterīna līmenis pieauga, salīdzinot ar atteikšanos no espresso pavisam. Ietekme bija spēcīgāka vīriešiem nekā sievietēm, liecina pētījuma atklājumi.

Sievietēm, kuras malkoja sešas vai vairāk tasītes filtrētas kafijas dienā, bija augstāks holesterīna līmenis. Ar šķīstošo kafiju nekādi riski neesot uzrādīti.

Tikmēr pētnieki, kuri nebija iesaistīti konkrētajā pētījumā, bija piesardzīgi par tā atklājumiem. Viņi teica, ka cilvēku sirds veselību var apdraudēt nevis kafija, bet gan cukuri un piens, ko viņi pievieno tai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas