Neticami! Atklāts pārsteidzošs fakts par papriku

tautaruna.lv 15.maijs 2022, 15:05
 
pexels.com
Dietoloģe atklāj pārsteidzošu faktu par papriku. Šis uzturvielām bagātais dārzenis ir ne tikai gards un veselīgs, bet tam piemīt viena izcila īpašība, liecina portāls "Eat This, Not That".

Dietoloģe Kima Yawitza atklāj, ka paprika ir labākais dārzenis, kuru ēst, ja vēlaties zaudēt svaru.

Kāpēc šis uzturvielām bagātais produkts ir labākais dārzenis svara zaudēšanai?

Viens no pārliecinošākajiem argumentiem ir tāds, ka paprika satur maz kaloriju. "Paprika ir daudzpusīga, garšīga, sātīga un satur maz kaloriju, tāpēc tā ir lieliska izvēle, ja vēlaties zaudēt svaru." Dietoloģe norādā, ka viena tase sasmalcinātas paprikas satur vien 39 kalorijas.

Paprika ir arī lielisks šķiedrvielu avots. Aptuveni viena tase paprikas satur veselus trīs gramus šķiedrvielu. Dietoloģe pauž, ka pētījumos ir pierādīts, ka lietojot uzturā mazkaloriju produktus, kuri satur ļoti daudz šķiedrvielu un ūdens, būs vieglāk atbrīvoties no liekajiem kilogramiem.

Vēl viena paprikas priekšrocība svara zaudēšanas ziņā ir tajā esošais C vitamīna daudzums. Interesanti, ka C vitamīns var lieti noderēt ne tikai imunitātes stiprināšanā, bet arī svara zaudēšanā. Pētījumos ir pierādīts, ka tiem cilvēkiem, kuri nodarbojas ar fiziskām aktivitātēm un uzņem C vitamīnu, par 25% vairāk treniņu procesā, iespējams, sadedzināt taukus, nekā tiem, kuri neuzņem šo vitamīnu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:38

Jaunākās diskusijas