Atklāj ko ļoti pārsteidzošu par tēju

tautaruna.lv 4.maijs 2022, 9:13
 
pexels.com
Eksperti norādījuši, ka tēja esot gandrīz brīnumzāles, kas varot mazināt vēža un sirds slimību risku. Taču pārāk karstas tējas lietošana rada draudus veselībai, raksta "The Sun".

Dažos pētījumos tiek brīdināts, ka nedrīkst dzert pārāk karstu tēju, kas var palielināt barības vēža risku. 2019. gadā publicēts pētījums atklāj, ka cilvēkiem, kuri dzer karstu tēju, pastāv "termisku traumu" risks. Dati liecinot, ka cilvēkiem ir lielāks barības vada vēža risks, ja starp tējas ieliešanu un tās izdzeršanu bijis mazāk laika, raksta "The Sun".

Tikmēr citi eksperimenti liecina, ka flavonoīdi var palīdzēt samazināt dažu barības vada vēža risku.

Doktors Džefrijs Blumbergs no Tuftsas universitātes Bostonā, ASV sacīja: "Pastāv arvien vairāk pētījumu, kas pierāda, ka tēja var uzlabot cilvēku veselību daudzos veidos."

Tējas dzeršana varot smazināt demences risku. Tai esot nomierinošas īpašības, kas palīdz cīnīties ar stresu un ķermenim pārvarēt dažādus draudus. Tējas lapas satur antioksidantus, kas var palīdzēt izvadīt no asinsrites kaitīgos atomus un samazināt pietūkumu. Melnajā un zaļajā tējā esošie flavonoīdi stiprina imūnsistēmu un palīdz cīnīties ar baktēriju vai vīrusu infekciju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas