Vai tiešām cilvēki pusmūžā ar lieko svaru dzīvo īsāku mūžu?

tautaruna.lv 30.aprīlis 2022, 18:00
 
pexels.com
Jaunā pētījumā atklāts, ka liekais svars pusmūžā var būtiski ietekmēt dzīves ilgumu, vēsta portāls "Eat This, Not That".

Liekais svars ne tikai ietekmēt izskatu, bet arī atstāj negatīvu ietekmi uz veselību.

Zināms, ka liekais svars var veicināt dažādas veselības problēmas.

ASV Nacionālā diabēta, gremošanas un nieru slimību institūta dati liecina, ka cilvēkiem ar lieko svaru palielinās dažādu veselības, sociālo un emocionālo problēmu iespējamība.

Liekais svars var izraisīt dažādas veselības problēmas, piemēram, nieru slimības, insultu, sirds slimības, nervu bojājumus vai pat redzes problēmas. Liekais svars palielina arī augsta asinsspiediena risku. Augsts asinsspiediens nelabvēlīgi ietekmē sirdi, to papildus noslogojot. Veselības problēmas, kuras rodas no liekā svara, ir ļoti daudz arī, piemēram, depresija, miega apnoja, vielmaiņas traucējumi, žultspūšļa slimības u.c.

Bet pati biedējošākā lieta ir priekšlaicīga nāve, vēsta pētījums.

Izrādās, ka, ja jums ir liekais svars vai piedzīvojat strauju svara pieaugumu tieši pusmūžā, tas var atstāt nelabvēlīgu ietekmi uz jūsu dzīves ilgumu.

Jaunā pētījumā atklāts, ka pārmērīgi liels ķermeņa tauku daudzums, cilvēkiem pusmūžā, var samazināt dzīves ilgumu pat par pieciem gadiem.

Pētījums, kas publicēts žurnālā "JAMA Network Open, atklāj ciešu saikni starp ilgmūžību un ķermeņa masas indeksu. Cilvēkiem, kuri pusmūžā cīnās ar lieko svaru, dzīves ilgums ir par pieciem gadiem īsāks nekā tiem, kuriem nav aptaukošanās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas