Atklāj, kāds produkts jāēd pirms gulētiešanas, lai zaudētu svaru

tautaruna.lv 23.aprīlis 2022, 23:30
 
pexels.com
Lai gan uzkodas vakarā un naktī parasti nav labvēlīgs ieradums, tiem, kas no tā nevar atturēties eksperti iesaka izvēlēties biezpienu, raksta "The Sun".

Zinātnieki no Floridas štata universitātes apgalvo, ka olbaltumvielām bagātas uzkodas, piemēram, biezpiens, var palīdzēt paātrināt vielmaiņu.

Viņi atklājuši, ka 30 g olbaltumvielu apēšana aptuveni 30 minūtes pirms gulētiešanas var pozitīvi ietekmēt muskuļu kvalitāti, vielmaiņu un vispārējo veselību. Turklāt vakarā biezpiens nepalielina ķermeņa tauku daudzumu.

Kā ziņo "The Sun", zinātnieki likuši grupai aktīvu sieviešu 20 gadu vecumā ēst biezpienu 30 līdz 60 minūtes pirms gulētiešanas.

"Līdz šim mēs uzskatījām, ka veseli pārtikas produkti darbosies līdzīgi datiem par papildu olbaltumvielām, taču mums nebija reālu pierādījumu," sacīja uztura, pārtikas un fizisko aktivitāšu zinātņu asociētais profesors Maikls Ormsbijs.

Lai gan ēdot olbaltumvielas, ne vienmēr iespējams zaudēt svaru, tās palīdzēs pārliecināties, ka svars ir no muskuļiem, nevis taukiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:23

Jaunākās diskusijas