Nosauc slimību, kas apdraud tos, kuri ikdienā nedzer pietiekami daudz ūdens

tautaruna.lv 17.aprīlis 2022, 19:13
 
pexels.com
Zinātnieki mudina cilvēkus katru dienu izdzert sešas līdz astoņas glāzes ūdens, lai novērstu sirds mazspējas risku, raksta "The Sun".

Sirds mazspēja rodas, ka sirds nespēj pareizi sūknēt asinis pa ķermeni. Tas ir ilgstošs stāvoklis, kas laika gaitā parasti pasliktinās.

"Līdzīgi sāls patēriņa samazināšanai, pietiekama ūdens dzeršana un hidratācijas uzturēšana ir veidi, kā atbalstīt mūsu sirds veselību un palīdzēt samazināt risku saslimt ar sirds slimībām ilgtermiņā," norāda pētījuma vadošā autore Natālija Dmitrijeva, ASV Nacionālā veselības institūta pētniece.

Pētījuma komanda novēroja gandrīz 12 000 amerikāņus vecumā no 45 līdz 66 gadiem. Pētījuma sākumā viņiem nebija sirds mazspējas, diabēta vai aptaukošanās. Aptuveni 1366 (11,56%) vēlāk attīstījās sirds mazspēja, kas ir biežāk sastopama, kļūstot vecākiem.

Agrīnie pētījuma dati liecina, ka laba hidratācija var palīdzēt novērst vai palēnināt sirds izmaiņu progresēšanu, kas var izraisīt tās mazspēju.Šķidrumi - ūdens, tēja - ir būtiski daudzām ķermeņa fukcijām, tostarp palīdz sirdij efektīvi sūknēt asinis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:05

Jaunākās diskusijas