Atklāj, kad aprīlī gaidāmi pirmie +18

tautaruna.lv 4.aprīlis 2022, 12:11
 
Atis Ieviņš/F64
Aprīļa pirmajā pusē laikapstākļi būšot mainīgi, laikā līdz 10. aprīlim vairāk dienu ar mākoņiem, dažāda veida nokrišņiem (lietus, sniega graudi, krusa) un nelielu salu naktīs, par laikapstākļiem aprīlī raksta dabas zīmju pazinējs Vilis Bukšs.

Temperatūra šajās dienās no +3 ... +8 grādiem, bet aktīs no nulles līdz -7 grādiem, prognozē V. Bukšs.

Viņš atklāj, ka vēlāk, Lieldienu nedēļā, no 10. līdz 17. aprīlim, vairāk saulainu dienu, mazāk nokrišņu un temperatūra dienas laikā var paaugstināties līdz +15 grādiem.

Lieldienās, proti,17., 18. aprīlī un laikā līdz Jurģim, kas ir 23. aprīlī, būšot lielākoties sauss, viegli mākoņains un salīdzinoši silts laiks. Temperatūra dienas laikā var paaugstināties līdz +18 grādiem un arī naktis būšot siltas, atklāj laika zīmju pazinējs.

Vēlāk būšot mainīgi laika apstākļi, kad saulainas dienas mīsies ar mākoņainām, kas atnesīs nelielus, īslaicīgus nokrišņus, tostarp slapju sniegu un krusu. Temperatūra dienas laikā +5... +10 grādi. Naktīs +2... -3 grādi, teikts V. Bukša prognozē.

V. Bukšs atzīmē, ka mēneša beigās laiks būšot silts un dažviet līdz+15 ... +18 grādiem, arī naktis būšot siltas. "Vairāk saules, nelieli nokrišņi un iespējami pirmie pērkona negaisi," raksta V. Bukšs.

Kā atklāj dabas vērotājs, kopumā aprīlis rādās būt tuvu vidējiem rādītājiem temperatūru un nokrišņu ziņā: "Mērens un pārsvarā sauss. Vietām varētu būt siltāks un ar nokrišņiem bagātāks kā parasti."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:43

Jaunākās diskusijas