Izskan pirmās prognozes par laiku martā; vai būs vēl sniegs?

tautaruna.lv 28.februāris 2022, 12:09
 
Toms Zariņš/F64
"Mana vecmāmuļa teica: Marts ir kā vīrietis, tikai ar sievietes dabu. Te raud, te smejas. Te saulīte muguru glāsta, te ziemeļvējš sniegu bārsta," par martu raksta dabas zīmju pazinējs Vilis Bukšs. 

Marts pēc savas būtības vēl nav īsts pavasaris, bet gan priekšpavasaris, raksta laika vērotājs.

Kā atklāj V. Bukšs, ticējums saka, ja janvārī ir marts, tad martā janvāris. Pagājušais janvāris bijis ar maigai ziemai raksturīgiem laika apstākļiem un tā ir zīme, ka martā ziema vēl var mēģināt atspēlēties.

Viņš atklāj, ka kopumā siltais februāris norāda uz to, ka martā ziema var izspēlēt ne vienu vien ziemīgu stiķi.

"Vērojot 1. un 2. februāri, kas paredz martu un pavasari, tad marts un kopumā pavasaris būs ar mainīgiem laika apstākļiem, salīdzinoši vēss un sausāks kā parasti," norāda V. Bukšs.

Līdzīgi laika apstākļi, kā šobrīd februārī, turpināsies arī tālāk marta pirmajā pusē. Dienās lielākoties gaidāmi atkušņi, bet naktīs piesals. Skaidrās naktīs dažviet temperatūra var nokrist līdz -12... -15 grādiem. Saulainās dienās līdz +6 grādiem. Šajā laikā pārsvarā būs lēni līdz nelieli vēji un nokrišņu būs maz, taču vietām apledos ceļi.

Mēneša vidū būs vairāk dienu, kad mākoņi mīsies ar sauli. Gaidāmi īslaicīgi okrišņi, kas var būt sniegs, lietus. Temperatūra dienas laikā +2... +7 grādi, bet aktīs pārsvarā ap nulli.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas