3 iemesli, kāpēc kategoriski nedrīkst mazgāties vannā, kad ir temperatūra

tautaruna.lv 18.februāris 2022, 18:48
 
pexels.com
Joprojām mēdz diskutēt, vai saaukstēšanās laikā, kad ir paaugstināta temperatūra, ir vēlam izmantot vannu, raksta "NeBoley.com.ua" .

Temperatūras paaugstināšanās laikā vannā tomēr nav ieteicams iet, jo palielinās slodze uz sirdi un asinsvadiem. Turklāt, ja slimnieks sajutīs drebuļus, tad vēlēsies padarīt vannas ūdeni siltāku, kas savukārt paplašinās asinsvadus, paātrinās asinsriti un sirdsdarbību.

Vēsai vannai, ko pacienti dažkārt mēdz izmantot, lai pazeminātu temperatūru, var būt pretējs efekts. Saskaroties ar vēsu ūdeni, asinsvadi sāks sašaurināties un nespēs izdalīt ķermeņa radīto siltumu. Rezultātā paaugstināsies iekšējo orgānu temperatūra.

Ilgstoša uzturēšanās vannā samitrina elpceļus. Šajā brīdī izžuvušās gļotu garozas uzbriest, paliek mīkstas un sāk izvadīties no elpošanas sistēmas caur klepu un iesnām. Ja cilvēks neatbrīvojas no gļotām, bet atgriežas sausā telpā, gļotas atkal izžūst. Intensīvs uzkrāto krēpu pietūkums deguna kanālos var izvērsties vidusauss iekaisumā.

Tajā pašā laikā tiek norādīts, ka savas personīgās higiēnas uzturēšanai, ņemot vērā, ka slimošanas laikā mēdzam daudz svīst, ieteicams izmantot dušu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:29

Jaunākās diskusijas