Atklāts, no kuriem pārtikas produktiem vīriešiem vajadzētu izvairīties

tautaruna.lv 14.februāris 2022, 2:30
 
pexels.com
Speciālisti nosauc vienu pārtikas produktu grupu, kuru vīriešiem nevajadzētu iekļaut savā uzturā. Šie produkti atstāj nelabvēlīgu ietekmi uz sirdi, vēsta "Eat This, Not That".

Eksperti izceļ, ka vīriešiem no savas ēdienkartes vajadzētu izskaust dažādus gatavus maizes izstrādājumus, piemēram, smalkmaizītes.

Veikalos pieejamie, gatavie maizes izstrādājumi bieži vien satur transtaukskābes.

Transtaukskābes visbiežāk ir sastopamas tieši gatavos maizes izstrādājumos, saldētās mīklās.

"Transtauki nesniedz labumu mūsu veselībai. [...] Šie transtauki ir atrodami arī dažādās eļļās, saldinātājos, kafijas krēmos," pauž uztura konsultante Monika Auslandere.

Dietalogs Alekss Aldeborgs uzsver, ka saldēti konditorejas izstrādājumi bieži satur daļēji hidrogenētas eļļas, kas ir transtauku avots.

Transtauki ir kaitīgi sirds veselībai. Sirds slimības ir viens no galvenajiem nāves cēloņiem vīriešiem ASV. Līdzīgi ir arī Latvijā. Tieši tāpēc eksperti iesaka vīriešiem uzturā nelietot pārtiku, kura satur transtaukskābes, jo tā atstāj negatīvu ietekmi uz sirds veselību.

Transtauki palielina sirds un asinsvadu slimību risku, jo tie paaugstina "slikto" holesterīnu un pazemina "labo" holesterīnu. Ja ikdienā bieži ēdat produktus, kas satur transtaukus, palielinās risks iegūt insultu, 2. tipa diabētu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas