Kur ir vislielākais risks inficēties ar Covid-19?

tautaruna.lv 31.janvāris 2022, 10:30
 
pexels.com
Žurnālā "Enviromental Science&Technology" publicēts pētījums, kurā aprēķināts precīzs risks saslimt ar Covid-19 dažādās vietās, raksta "The Mirror".

Pētījumā ir norādīta procentuālā iespējamība inficēties dažādās situācijās.

Saskaņā ar diagrammu, vislielākais inficēšanās risks, proti, 99% esot slikti vēdinātās telpās, kur tiek veikti vingrinājumi ar smagu fizisko slodzi, nevelkot sejas aizsargmasku.

Piemēram, atrodoties pilnā kinoteātrī, kur auditorijā pārsvarā netiek lietotas maskas, pastāvot 14% liela iespēja tikt inficētam, pieņemot, ka telpā visi klusē. Taču, ja daži cilvēki runā, inficēšanās palielinās līdz 54%.

Savukārt, ja auditorijā visi ir maskās, inficēšanās risks samazinoties līdz nieka 5,3%, ja viņi klusē un līdz 24%, ja runā.

Vismazākais risks saslimt ar Covid-19, protams, ir ārā, īpaši, ja tiek nēsātas maskas un netiek runāts. Piemēram, ja īsu laiku stāvat ārā kopā ar kādu un neviens no jums nerunā, pastāv mazāk par 0,001% iespējamība, ka inficēsieties. Savukārt, ja atrodaties slikti vēdinātā vietā, risks palielinoties līdz 0,16%.

Pētījumā nosaukti arī faktori, kas palielina inficēšanās risku, proti, pulcēšanās kopā ar daudziem cilvēkiem slēgtās telpās ar sliktu gaisa kvalitāti, piemēram, nepietiekami vēdināta sporta zāle, naktsklubs vai skolas klase, arī nogurdinošas, trakulīgas darbības šādās telpās palielina risku, piemēram, vingrošana, dziedāšana vai kliegšana. Tāpat risku inficēties palielinot masku nevilkšana, ilga uzturēšanās šādās telpās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas