Ģimenes ārste atklāj, kas jādara, kad ar omikronu slimo mājās

tautaruna.lv 5.februāris 2022, 11:44
 
pexels.com
Ģimenes ārste Līga Kozlovska kanāla TV24 speciālizlaidumā pastāstījusi, kas jādara, kad ar Covid-19 un tā paveidiem slimo mājās.

Ārste atzīmē, ka mājas aptieciņā noteikti jābūt pirmās nepieciešamības zālēm, lai mazinātu simptomus.

Pie lielas temperatūras jābūt temperatūru samazinošiem līdzekļiem, piemēram, paracetamolam vai ibuprofēnam. Tas ir būtiski arī bērnu ārstēšanā, kas šobrīd bieži inficējas ar jauno paveidu. Šajos gadījumos var izmantot sīrupa veida formas.

"Nevajadzētu saukt NMPD (Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests) cilvēkiem ar trīsdesmit astoņu grādu temperatūru, jo mājās nav nekādu zāļu," atzīmē ārste.

Tāpat ārste norāda, ka nepieciešami deguna pilieni, jo viens no izplatītākajiem omikrona simptomiem ir aizlikts deguns. Viņa pauž, ka šis simptoms bieži nomoka pacientus.

L. Kozlovska atzīmē, ka vienas no galvenajām rekomendācijām saslimšanas gadījumā ir pacientam dzert daudz šķidruma, vēdināt telpas, veikt elpošanas vingrinājumus, nomierināties un izolācijas laikā arī pietiekoši daudz kustēties.

Ārste piebilst, ka nekādā gadījumā nedrīkst pašam sākt lietot antibiotikas, jo antbikateriālo terapiju ģimenes ārsti nozīmēs tikai tad, ja pievienosies kāda bakteriālā infekcija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:40

Jaunākās diskusijas