Cipule piekodina cilvēkiem ko ļoti svarīgu

tautaruna.lv 27.janvāris 2022, 10:30
 
Rūta Kalmuka/F64
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule mikroblogošansa vietnē Twitter dalījusies ar profilā Breaking.lv publiskotu video, lai ilustrētu, kādos apstākļos palīdzību Kurzemē snieguši mediķi.

L. Cipule dalījusies ar video, kurā redzams, kādi braukšanas apstākļi 20. janvārī valdījuši Kurzemē, akcentējot, ka tādos mediķiem nācies sniegt palīdzību ne tikai avārijās cietušajiem un slimnīcās nogādāt smagi saslimušos, bet arī palīdzēt gadījumos, kad cilvēkiem pasliktinājusies veselība, bet mājās nav nepieciešamie medikamenti.

"Mediķi sniedza palīdzību avārijās cietušajiem, nodrošināja ceļu uz slimnīcu smagu saslimšanu gadījumā. Daži izsaukumi veikti, jo mājās nebija pretdrudža zāles vai medikamenti asinsspiediena mazināšanai..Esi atbildīgs!" - aicina L. Cipule.

Jau vēstīts, ka iepriekš L. Cipule vērsa uzmanību uz to, ka šobrīd absolūti lielākā daļa Covid-19 pacientu slimos mājas apstākļos. Tiem, kuriem nepieciešama padziļināta ārstēšana, vispirms ir jāvēršas pie ģimenes ārsta, taču kritiskās situācijās dzīvības un veselības apdraudējuma gadījumā jāvēršas NMPD, skaidroja Cipule.

Lai arī Covid-19 pacientu pieplūdums nav sasniedzis maksimumu, NMPD novērojis, ka dažādās slimnīcu nodaļās, piemēram, terapijas pacientu hospitalizācija jau ir saistīta ar zināmām problēmām. Pasliktinoties situācijai, varot nākties pieņemt lēmumus par atsevišķu pacientu grupu hospitalizācijas atlikšanu, par plānveida pakalpojumu atlikšanu vai atsevišķu pakalpojumu nodrošināšanu. "Viss būs atkarīgs no tā, cik smagā stāvoklī būs cilvēki un kāda būs situācija slimnīcās," piebilda Cipule.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:38

Jaunākās diskusijas