Prognoze: vai februārī Latvijā gaidāms liels aukstums

tautaruna.lv 30.janvāris 2022, 1:30
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Latvijas Vides, ģeoloģijas un metroloģijas centra (LVĢMC) Prognožu un klimata daļas vadītājs Andris Vīksna TV3 ziņu raidījumā “900 sekundes” prognozēja laika apstākļus tuvākajiem mēnešiem.
Vīksna teica, ka Latvijā patlaban ziema ir tikai pusē, jo tradicionāli ziemas aukstākais periods ir janvāra beigas, februāra sākums, tāpēc sals joprojām pieturēsies, taču turpmāk vidējā gaisa temperatūra būs augstāka, sekos atkušņi, kas mīsies ar sala periodiem.

Komentējot laikapstākļus plašākā perspektīvā, viņš prognozēja, ka gaisa temperatūras rekordi, visticamāk, turpināsies, nākotnē kļūst aizvien karstāks, īpaši Ziemeļu puslodes daļā, un sekos arī citi lielie, postošie meža ugunsgrēki, kas palielinās lielu, reģionālu ugunsgrēku rašanās risku.

Ledāju kušana klimatam nozīmē kopumā lielas, globālas izmaiņas, ko lēnām var redzēt jau tagad, redzamāka ir ūdens līmeņa celšanās okeānos, ko var redzēt un kas turpināsies. Mazāk redzamas iezīmes - okeāna straumju mainīšanās. Arī Latvijā ūdens līmenis noteikti paaugstināsies.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:53

Jaunākās diskusijas