Latvijas ārste vēršas pie visiem, kas omikronu neuztver nopietni

tautaruna.lv 24.janvāris 2022, 9:20
 
F64
Kāda ģimenes ārste mikroblogošanas vietnē Twitter aicinājusi cilvēkus, kas neuztver jaunā Covid-19 paveida omikrona izplatību un riskus nopietni, nākt palīgā ģimenes ārstiem.
Kā raksta mediķe - viņa apsola, ka palīgi raudās jau pēc pāris dienām.

"Kurš te uzskata, ka omikrons ir štrunts? Laipni aicināti nākt pastrādāt palīgā ģimenes ārstiem! Raudāsiet pēc pāris dienām, apsolu. Labi, ka esam jau pielāgojušies un gatavojušies. Ja šādi darba apjomi būtu bijiuši jau pandēmijas sākumā, mums ārstu vairs nemaz nebūtu," raksta ārste.

Viņa arī skaidro, ka "augsta saslimstība izsit no līdzsvara veselus kolektīvus un iestādes, uzliekot papildus slogu pārējiem un iztīrot budžetu darba nespējas lapu apmaksai. Sen jau vairākumms sabiedrības bija jābūt balstvakcinētiem un ffp2 maskās".

Vēl mediķe piebilst, ka ar omikronu inficētie pacienti tiek konsultēti attālināti un patlaban esot ap 50 pacientiem dienā.

Kā LTV "Rīta panorāmā" pauda epidemiologs, Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas speciālists Ņikita Trojanskis, pašlaik Latvijā esam jauna Covid-19 viļņa sākumā, kas varētu ilgt vismaz līdz februāra beigām.

Epidemiologs domā, ka Latvijā Covid-19 omikrona paveida vilnis būs ilgāks un smagāks nekā citviet Eiropā, ko Trojanskis saistīja ar zemāku vakcinācijas aptveri, īpaši riska grupās.

Pat ja omikrons ir maigāks par deltu, tāpat daudz cilvēku nonāks slimnīcās un arī mirs, lēsa Trojanskis un prognozēja, ka pēc pāris nedēļām sagaidāms krietni lielāks sasirgušo skaits slimnīcās, kas pārsniegs tūkstoti, bet sliktāko scenāriju gadījumā - sasniegs pat vairākus tūkstošus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:51

Jaunākās diskusijas