Iedzīvotāji cenšas tikt pie pozitīva Covid-19 testa, lai nebūtu jāvakcinējas

tautaruna.lv 21.janvāris 2022, 14:30
 
f64.lv, Ģirts Ozoliņš
Mikroblogošanas vietnes Twitter lietotāji, diskutējot par garajām rindām un haosu labaratorijās, kurās veic Covid-19 testus, izteikuši domu, ka cilvēki apzināti dodas testēties, sajūtot pat visniecīgākos slimības simptomus.

Diskusijā tiek izteikti novērojumi/pieņēmumi, ka cilvēki nevēlas veikt balstvakcīnu, tāpēc dodas veikt Covid-19 testu uz labaratoriju, cerot, ka rezultāts būs pozitīvs. Tāpat Twitter lietotāji dalās ar reālu pieredzi, ka tā tas tiešām arī ir.

"Taču liela daļa mēģina tikt pie pozitīva testa, lai nebūtu jāpotējas. Ja tāds spiediens nebūtu, visi slimotu pa mājām ierastā režīmā."

"Pieļauju domu, ka cilvēki pie mazākām aizdomām taisa testu, cerot uz pozitīvu rezultātu, lai nebūtu jātaisa trešais dūriens sertifikāta pagarināšanai. Vismaz man tas bija prātā, kad pie maziem simptomiem to darīju."

"Tuvojoties termiņa beigām, es arī ļoti cītīgi vaktēšu un testēšu simptomus."

"Tāds ir arī mūsmāju mērķis."

"Jā, sēdēju ar diezgan klasiskiem makrona simptomiem mājās, lai tikai tas citiem netiktu. Bet neslēpšu, ka taisot testu, klusībā cerēju, ka esmu to jau pa vieglo izslimojis. Un iespējams, ka tā arī ir, tikai testu pa vēlu uztaisīju."

Tikmēr, kā nesen vēstīts, pret Covid-19 revakcinēti gandrīz 30% vakcināciju procesu noslēgušo iedzīvotāju, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka 2021.gada jūlija sākumā Latvijā bija 1 882 200 iedzīvotāju. Saskaņā ar LETA aprēķiniem Latvijā vakcinācijas procesu noslēguši 1 278 632 iedzīvotāji jeb 67,93% no visiem iedzīvotājiem. No tiem 29,25% ir saņēmuši arī balstvakcīnu.

Savukārt, rēķinot uz visiem iedzīvotājiem, revakcinējies ir katrs piektais valsts iedzīvotājs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:27

Jaunākās diskusijas