Dietoloģe iesaka beigt tievēt

tautaruna.lv 22.janvāris 2022, 15:19
 
Atis Ieviņš/F64
Amerikāņu uztura speciāliste Kima Murahvere ieteica atteikties no diētām un pārstāt censtieszaudēt svaru. Par to ziņo WBUR-FM.

Pēc ekspertes domām, daudzi cilvēki cenšas zaudēt svaru, lai uzlabotu pašsajūtu un saglabātu veselību. Viņa uzskata, ka šos mērķus var sasniegt, nezaudējot svaru.

Murahvere apgalvo, ka badošanās, keto diēta un citas liekā svara zaudēšanas metodes ir bezjēdzīgas, jo svars ir atkarīgs ne tik daudz no uzvedības, cik no ģenētikas.

Pat ja cilvēks sasniedz savu mērķi un viņam izdodas notievēt, viņš drīz vien atgūs zaudētos kilogramus, tiklīdz pārstās sevi ierobežot.

"Problēma (kas patiesībā nemaz nav problēma) ir tā, ka no ķermeņa skatu punkta diētas ievērošana apdraud izdzīvošanu. Mēs esam bioloģiski predisponēti tām pretoties. Par laimi, mūsu ķermeņi strādā tieši tā, kā tam vajadzētu, atgriežot svaru līdz līmenim, ko var uzturēt, un novēršot bada draudus nākotnē."

Uztura speciāliste sniedza dažus padomus, kā ievērot veselīgu dzīvesveidu, nezaudējot svaru. Cita starpā viņa iesaka analizēt savu izsalkuma sajūtu un izmantot to, lai noteiktu, kad un cik daudz ēst. Turklāt jābūt fiziski aktīvam, pat ja tas nepalīdz zaudēt svaru, izvairīties no miega trūkuma un tikt galā ar stresu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:12

Jaunākās diskusijas