Atklāts, kuri pārtikas produkti palīdz samazināt grumbiņas

tautaruna.lv 23.janvāris 2022, 16:00
 
pexels.com
Grumbiņu veidošanas ir neizbēgama novecošanās blakusparādība. Pastāv dažādi veidi, kā samazināt tās. Izrādās, ka grumbiņas var samazināties, ja tiek ēsti konkrēti pārtikas produkti, vēsta portāls "Eat This, Not That".

Novecojot kolagēna un elastīna daudzums ādā samazinās. Dažādu ārēju faktoru rezultātā, piemēram, saules, piesārņojuma, kā arī smēķēšanas un alkohola lietošanas dēļ, nelabvēlīgi tiek ietekmēta āda. Tādējādi tiek veicināta smalko mīmikas līniju un grumbiņu veidošanās.

Pie grumbiņu veidošanās var būt vainojams arī uzturs, atzīst plastikas ķirurgs Aleksis Parsels.

Ķirurgs izceļ, ka grumbiņu veidošanos var aizkavēt dažādi vienkārši paradumi, piemēram, saules aizsargkrēma lietošana, smēķēšanas atmešana, alkohola nelietošana.

"Ir dažādi pārtikas produkti, kas var palīdzēt stiprināt mūsu imūnsistēmu un satur sastāvdaļas, kas ir svarīgas mūsu ādas veselībai."

Ārsts izceļ, svarīgi ir ikdienā ēst ar C vitamīnu bagātus produktus.

"Pārtikas produkti, kas satur daudz antioksidantu un C vitamīna, tostarp zaļumi un ogas, palielina kolagēna veidošanos un palīdz ādai atjaunoties."

Kolagēns ķermenī veidojas dabiski, taču gadiem ejot tā daudzums samazinās. C vitamīns ir viens no tiem pamatelementiem, kas var veicināt kolagēna veidošanos organismā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:54

Jaunākās diskusijas