Mediķi satraucas - Latvijas iedzīvotāji negribīgi nāk pēc balstvakcīnas

tautaruna.lv 18.janvāris 2022, 14:30
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Latvijā iedzīvotāji ļoti gausi dodas saņemt balstvakcīnu pret Covid-19. Turklāt lielai daļai iedzīvotāju vakcinācijas sertifikātu termiņš beigsies februārī. Ja pasliktināsies situācija stacionāros, iespējams, nāksies pastiprināt valstī izsludinātos drošības pasākumus, TV3 Ziņas.

Mediķi satraucas, ka iedzīvotāji ļoti gausi dodas saņemt Covid-19 balstvakcīnu, tas varētu nozīmēt milzīgas rindas februāra sākumā.

Ir pirmdienas pēcpusdienā Ķīpsalas vakcinācijas centrā nav neviena, kas nāktu saņemt balstvakcīnu. Tas pamatīgi satrauc mediķus, kuri uzskata, ka februārī vakcinācijas centros veidosies milzīgas rindas un slimos arī medicīnas personāls.

“Tas mūsu satraukums - cilvēki joprojām vilcinās, nedodas pēc balstvakcīnas, kad ir iespēja to saņemt. Domājot par omikrona izplatību, rēķināmies, ka ārsti slimo, tajā brīdī, ja cilvēki vēlēsies pēc kāda laika, apzinoties riskus, dosies pēc balstvakcīnas, šī ārstniecības personu slimošana var samazināt vakcinācijas kapacitāti, var veidoties rindas vakcinācijas punktos,” Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča.

Turklāt izskan bažas, ka, pieaugot saslimstībai, var tikt ietekmēta uzņēmumu un iestāžu darbība. Covid-19 inficētajiem nāksies ņemt slimības lapas, un tieši tas varētu smagi skart ekonomiku.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas