Ārsti atklāj, cik ilgi jāguļ, lai neveidotos tauki uz vēdera

tautaruna.lv 23.janvāris 2022, 15:19
 
pexels.com
Pietiekami ilgs miegs var būt efektīvs līdzeklis, lai novērstu viscerālo tauku veidošanos ap vēderu, raksta "MedikForum".

Pārāk liela viscerālo tauku uzkrāšanās ir bīstama, jo tā var sākt ietekmēt iekšējos orgānus. Jo mazāk viscerālo jeb vēdera tauku ir cilvēkam, jo labāk viņa veselībai un palielinās iespējas uz ilgu mūžu, norāda mediķi.

Britu eksperti pastāstījuši par pētījumu, kas parādīja, ka, ja cilvēks palielina miega stundu skaitu no sešām līdz septiņām vai astoņām, viscerālo tauku uzkrāšanās ātrums ķermenī samazinātos par vairāk nekā ceturto daļu.

Slikta miega dēļ organismā tiek izjaukts sāta hormona leptīna un izsalkuma hormona grelīna līdzsvars, kā rezultātā tiek bojāti apetītes un sāta sajūtas mehānismi. Tas provocē pastāvīgu badu un pārmērīgu kalorija daudzumu uzņemšanu.

"Miega trūkums var cilvēkus vairāk pakļaut aptaukošanās, sirds slimību, augsta asinsspiediena un diabēta riskam," brīdina eksperti. Pētījumi liecinot, ka cilvēkiem ar miega apnoju ir lielāks risks ciest no viscerālo taku palielināšanās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:04

Jaunākās diskusijas