Iedzīvotāja neizpratnē - cik patiesībā efektīvi ir FFP2 respiratori?

tautaruna.lv 19.janvāris 2022, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Lai izvairītos saslimt ar Covid-19, plašajā sejas aizsargmasku piedāvājumā internetaptiekās dod priekšroku FFP2 respiratoriem, tomēr viņu māc šaubas par to kvalitāti un solīto efektivitāti, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

"Omikrona varianta dēļ es vēlējos sagādāt mammai FFP2 maskas, jo vecāka gada gājuma cilvēks pats īsti nesaprot, ko pirkt. Nevar jau īsti izsekot līdzi tam visam, vai respiratori pasargās no vīrusiem vai nē. Es īsti nezinu, vai pirktajam varu uzticēties," izteicās Ineta.

Neraugoties uz to, ka respiratori apgrūtina elpošanu, tie rada pat līdz desmit reizēm labāku aizsardzību pret mikrobiem nekā medicīniskās un auduma maskas.
Ivars Vanadziņš
RSU Darba drošības un vides veselības institūta direktors

"Respiratoram sānu malas jau pēc dizaina labāk turas uz sejas. Medicīniskām maskām pēc mērījumiem ir redzams, ka 20 % gaisa plūst garām, kas ir pilnīgi normāli. Turpretī FFP2 maskām tas ir pieļaujams tikai astoņi procenti. Respiratoram galvenā atšķirība ir tā, ka filtrējošais slānis ir biezāks un ir vairākas iekšējās kārtas."

Profesors nešaubās par respiratoru efektivitāti, ņemot vērā, ka medicīniskās maskas aizsargā tikai no izelpotajām daļiņām un tās ir nepieciešams mainīt krietni vien biežāk!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:04

Jaunākās diskusijas