Pārsteidzoši! Kādus pārtikas produktus vilto visvairāk?

tautaruna.lv 16.janvāris 2022, 16:11
 
Dāvis Ūlands/F64
Mūsdienās medus ir viens no visvairāk viltotajiem pārtikas produktiem veikalu plauktos, Latvijas Radio raidījumā “Zināmais nezināmajā” apstiprināja Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes Analītiskās ķīmijas katedras zinātniskais asistents Krišs Dāvids Labsvārds.

Biškopjiem raizes sagādā ne tikai medus viltojumi, bet arī pesticīdu un citu kaitīgo vielu iespējamā koncentrācija, atzina biškopis Valdis Janovs.

Medus ir dabīgs, ar bišu starpniecību iegūts saldinātājs, kura cena krietni atšķiras no mākslīgi iegūtajiem. Cilvēki novērtē tā dabiskās īpašības, līdz ar to medus kļuvis par vienu no viltotākajiem produktiem pasaulē.

“Tas ir neoficiālais rangs par viltotākajiem produktiem pasaulē. Medus neoficiāli tiek ierindots trešajā vietā aiz olīveļļas un piena,” stāstīja Labsvārds.

"Medus ir saldinātājs, ja salīdzina šī saldinātāja cenu ar citiem, ir jūtama atšķirība. Negodīgi cilvēki to izmanto, mēģina izdomāt arvien jaunus veidus, kā viltot medu, lai gūtu lielāku peļņu," viņš norādīja.

Pētnieks stāstīja, ka pasaulē ir bijuši arī vairāki skaļi skandāli, kad atrasti medus paraugi, kas atšķaidīti ar kādu lētāku sīrupu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas