Par ko šonedēļ brīdina Toms Bricis?

tautaruna.lv 4.janvāris 2022, 11:30
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Latvijas Televīzijas Laika ziņu redaktors Toms Bricis ziņu raidījumā "Rīta Panorāma" brīdinājis, ka šonedēļ jābūt uzmanīgiem slideno ceļu dēļ.

"Tā aina nav pārāk iepriecinoša," par laika prognozēm šonedēļ un tālāk janvārī saka tā dēvētais laika ziņu vīrs.

T. Bricis brīdina - apledojums šonedēļ veidosies bieži un var parādīties ļoti pēkšņi, tāpēc autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem.

Kā liecina prognozes, otrdiena būs šīs nedēļas siltākā diena. Lai gan laiks būs apmācies un brīžiem līs, gaisa temperatūra visā valstī būs virs nulles - no 1...2 grādiem Latvijas austrumos līdz 5...6 grādiem Kurzemes rietumos.

Trešdien un ceturtdien temperatūra sāks lēni pazemināties, daudzviet atkal veidosies apledojums. Ceturtdienas vakarā un naktī uz piektdienu pie mums īslaicīgi ieplūdīs aukstāks gaiss, piektdienas agrā rītā gaisa temperatūra lielākajā Latvijas daļā būs noslīdējusi līdz -6...-11 grādiem, bet daudzviet Vidzemē līdz -12...-15 grādiem.

Savukārt brīvdienās debesis atkal apmāksies un gaidāms sniegs, kā arī slapjš sniegs, lietus, atkala. No jauna apledos ceļi. Gaisa temperatūra sestdienas naktī vēl sasniegs -4...-9 grādus, piekrastē līdz nullei, bet dienā 0...-5 grādi, piekrastē līdz 1...3 grādiem.

Svētdien kļūs vēl mazliet siltāks.

T. Bricis atklāj, ka bargā ziemas daļa ar stabilu salu un sniegu ir "aiz muguras"- decembris esot bijis aukstākais kopš 2012. gada. Prognozes liecina, ka decembris paliks šīs ziemas aukstākais mēnesis, jo janvārī un februārī bieži būšot atkušņi. Daži aukstuma viļņi parādīšoties, taču sals nebūs noturīgs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:24

Jaunākās diskusijas