FOTO: Cipule atklāj, kā sevi maksimāli pasargāt no Covid-19

tautaruna.lv 4.janvāris 2022, 14:30
 
F64
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule mikroblogošanas vietnē Twitter dalījusies ar ieteikumu - kā maksimāli sevi pasargāt no inficēšanās ar Covid-19.
Cipule publicejusi foto, kurā redzama ar FFP2 sejas masku, saņemot balstvakcīnu pret Covid-19.

"Obligātais komplekts gada sākumam, lai maksimāli pasargātu sevi no C19 un varētu strādāt - FFP2 maska/respirators un balstvakcīna! Aicinu sekot manam piemēram!" viņa raksta.

Cipule piebilst, ka saņēmusi 3.vakcīnas devu.

Tiesa gan, kāds Twitter komentētājs vērsis uzmanību, ka nevajadzētu reklamēt minēto sejas masku, jo ne visiem ir iespēja to iegādāties (FFP2 cena veikalā esot 1,97 eiro centi).

"Tā noteikti nav reklāma, bet rekomendācija drošībai sabiedriskās vietās (transports, veikali, darba vieta) ar pierādītu efektivitāti," piebilda Cipule.

Kā iepriekš vēstījām, iepriekš Cipule sacīja, ka patlaban ir pāragri runāt par Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu atcelšanu.

Lūgta komentēt Veselības ministrijas (VM) rosinājumu vēl neatcelt Covid-19 dēļ valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, Cipule atzina, ka šajā jautājumā patiešām būtu pareizāk nogaidīt un vispirms pavērtēt vismaz pirmās jaungada nedēļas saslimstības rādītājus.

Pēc viņas teiktā, riski un novērotā situācija citās valstīs liecina, ka arī Latvijai aizvien vajadzētu būt gatavai pieņemt dažādus straujus lēmumus attiecībā uz iespējamiem ierobežojumiem, ja saslimstības rādītāji strauji kāps un slimnīcām draudēs pārslodze.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:24

Jaunākās diskusijas