Ārste skaidroja, ka cilvēkiem nav ieteicams ēst sviestu, ja organismā sākušies kādi iekaisuma procesi.
Tāpat nav vēlams ēst sviestu, ja ir alerģija, laktozes nepanesamība vai autoimūnas slimības. Arī cilvēkiem ar sirds un asinsvadu slimībām no uztura būtu jāizslēdz pārlieku liels daudzums sviesta holesterīna dēļ.
Ja cilvēkiem nav šo slimību, šis produkts, ja to lieto ar mēru, labvēlīgi ietekmēs veselību. Tas satur taukos šķīstošos vitamīnus, kas nepieciešami imunitātei, gremošanai un smadzeņu darbībai.
Ārstes ieteiktā dienas devu pieaugušajiem ir 20-30 grami, bet bērniem - ne vairāk kā desmit grami. Viņa arī ieteica pirkt viendabīgas krāsas sviestu ar 82,5 procentu tauku saturu bez aromatizētājiem.
Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram kanālā.