Ērglis norāda, uz ko būtisku par nāves gadījumiem ar Covid-19

tautaruna.lv 8.janvāris 2022, 12:44
 
Dāvis Ūlands/F64
Latvijas Zinātņu akadēmijas viceprezidents, kardiologs Andrejs Ērglis kanāla TV24 raidījumā "Dr. Apinis" komentējis, kā vīruss ietekmē cilvēkus ar hroniskām saslimšanām.

"Faktiski vīruss ir kā palaidējmehānisms, tāpat kā gripa, un diemžēl vairāk skar tos cilvēkus, kuriem ir hroniskas saslimšanas," pauž ārsts.

A. Ērglis arī norāda, ka vīruss šobrīd "iet uz pašiznīcināšanos".

Ārsts komentējis arī mirstības rādītājus pēdējo gadu laikā, norādot, ka tie lielā mērā arī Covid-19 pandēmijas laikā saistīti ar sociālo atbildību.

"Ja paskatās, uz kā rēķina šobrīd pieaug nāves [gadījumi], salīdzinot ar iepriekšējiem četriem gadiem, tad īstenībā uz deviņdesmitgadnieku un plus rēķina. Iespējams, tā vairāk ir sociālā atbildība, nevis medicīnas," pauž A. Ērglis un norāda, ka nāves gadījumu skaita rādītāji cilvēkiem, kas jaunāki par 60 gadiem ir ļoti zemi. Ārsts akcentē, ka tās ir hroniskās saslimšanas, kas ir būtisks problēmjautājums.

"Tas ir liekais svars, diabēts un nekontrolēta hipertensija," lielākās hronisko slimnieku problēmas uzskaita A. Ērglis. "Protams, ir arī cita veida saslimšanas."

Viņš arī atzīmē, ka, ņemot vērā, ka ir daudz dažādu faktoru, kas attiecas uz antivielām, cilvēkiem ir jāvakcinējas un jāsaņem arī balstvakcīna, piemetinot, ka to nevajag darīt tad, ja cilvēks ir jau inficējies tajā brīdī.

A. Ērglis piemetina, ka, iespējams, būs nepieciešama arī ceturtā vakcīnas deva.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:56

Jaunākās diskusijas