Atklāj, vai arī janvārī Latvijā saglabāsies sniegs; kad gaidāms stiprs sals?

tautaruna.lv 3.janvāris 2022, 12:30
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Laika apstākļi 1., 14., 26. decembrī un nozīmīgajās rudens un Ziemas saulgriežu Vēja dienās norāda uz to, ka ziemas valdnieks janvāris būs ar strauji mainīgiem laika apstākļiem, prognozē dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs.

Kā savā blogā atklāj V. Bukšs, janvāra pirmajā pusē, laikā līdz vecajam jaungadam (14. janvāris), laika apstākļi svārstīgi. Dienas ar nelielu līdz mērenu salu mīsies ar īslaicīgiem atkušņiem un otrādi.

Dabas zīmju vērotājs atklāj, ka nokrišņi pārsvarā būšot īslaicīgi un šajā laikā gaidāms gan sniegs, gan slapjš sniegs, gan atkala, bet tuvāk jūrai arī lietus.

Temperatūra būšot no -15 grādiem dažās naktīs līdz +5 grādiem dienās ar atkusni.

Mēneša otrajā pusē, pilnmēness laikā, no18. janvāra līdz 25. janvārim, debesīm skaidrojoties, dažās naktīs temperatūra var pazemināties līdz -18 ... - 23 grādu atzīmei. Taču sals būs uz īsu brīdi un tam sekos atkusnis, dažādi nokrišņi.

Arī mēneša beigās laika apstākļi būšot mainīgi, kad īslaicīgam neliela sala, -14 grādi, sprīdim sekos īslaicīgs atkusnis un lietus, austrumos slapjš sniegs, sniegs, atklāj V. Bukšs. Janvāra beigās un tālāk līdz 2. februārim pārsvarā gaidāms neliels sals, daudzviet īslaicīgi snigs un, pastiprinoties vējam, puteņos.

"Caurmērā janvāris būs drusciņ siltāks kā parasti. Nokrišņu sadalījums nevienmērīgs, bet kopumā tuvu vidējam," prognozē dabas zīmju vērotājs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:45

Jaunākās diskusijas