Pirmkārt, viņa norādīja, ka tieksme pēc cukura ir psiholoģiska atkarība, ko izraisa nogurums un apslāpētas emocijas. Šajā gadījumā uztura speciāliste iesaka vērsties pēc profesionālas palīdzības.
"Otrkārt, tas ir saistīts ar augstu olbaltumvielu diētu un nesabalansētu uzturu. Ogļhidrātu un graudaugu deficīts uzturā palielina dabisko tieksmi pēc ogļhidrātiem. Daži pacienti saka, ka neēd ogļhidrātus, savukārt reizi nedēļā ēd šokolādi," norāda ārste.
Viņa piebilda, ka šādā situācijā ir veidi kā "piemānīt" smadzenes, piemēram, ar riekstiem vai veselīgiem kārumiem.
Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram kanālā.