Covid-19 atņēma vairākus mēnešus no dzīves! Latviete atklāj baisu pieredzi ar slimību

tautaruna.lv 27.oktobris 2021, 15:40
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / Vladislavs Proškins/F64
Tikai 10 mēnešus pēc saslimšanas ar Covid-19 neretniece Ingrīda Balčune atkal jūtoties labi. Ar savu pieredzi viņa dalījusies Latvijas Televīzijas kanālam.

"Neko briesmīgāku savā dzīvē neesmu piedzīvojusi," pēc Covid-19 pārslimošanas saka I. Baļčune.

Sieviete savu veselību vienmēr uzraudzījusi un pieļauj, ka ar Covid-19 inficējusies, Ziemassvētkos apmeklējot ģimeni. Visspēcīgāk simptomi parādījās Vecgada vakarā.

Sievietei ķermeņa temperatūra stundas laikā pakāpusies no 36, 4 grādiem līdz 40 grādiem un to nav bijis iespējams nosist. Slimības laikā parādījās liels bezspēks, vienā brīdī iestājusies panikas lēkme un bija jāsauc "ātrā palīdzība".

"Un tad sākās īstā elle, - kad man likās, ka nu viss tagad beigsies, bet tad tikai sākās. Tad es gulēju gultā, es nezināju, vai ir diena vai nakts, un galvenais - vajadzēja būt ūdenim pie gultas, jo vajadzēja padzerties. Ja gribēju kaut kur piecelties, uz tualeti aiziet, tu tūlīt ģībi nost un gāzies nost," atklāja sieviete.

Ar Ingrīdu kopā dzīvoja tētis, kurš bija kopjams. Saslimstot Ingrīdai, vīruss skāra arī viņas tēti ļoti vieglā formā. Taču viņam Covid-19 dēļ bijis insults un februāra sākumā viņš miris.

Sieviete ar Covid-19 slimoja divas nedēļas, bet ar slimības sekām saskārās vēl ilgi: "Man pēkšņi sāka mati krist laukā, es ķemmēju, man visa māja bija vienos matos, man visur bija mati, kad ķemmēju matus, man pilnīgi saujām gāja, man vispār bija pieci mati uz galvas. Protams, visu laiku tas nogurums, citreiz bija tā, ka naktīs tā kā trūkst elpas, un tad lec kājās, piecelies sēdus naktī un mēģini tā kā elpot."

Šobrīd pēc Covid-19 izslimošanas Ingrīda Baļčune ir vakcinēta un norāda, ka noteikti dosies saņemt arī trešo devu, kad tas būs iespējams. Viņa neslēpj, ka ļoti baidās atkārtoti saslimt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas