FOTO: Bricis parāda, kā Alūksnē nedēļas nogalē uzsnidzis pirmais sniegs

tautaruna.lv 25.oktobris 2021, 11:15
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Latvijas Televīzijas Laika ziņu redaktors Toms Bricis sociālajos tīklos dalījies ar attēliem no Alūksnes augstienes, kur nedēļas nogalē uzsnidzis pirmais sniegs.

T. Bricis dalījies ar attēlu, ko uzņēmusi iedzīvotāja Laima, un tajā redzams, ka nedēļas nogalē Alūksnes augstienē zemi klājis pirmais sniegs.

Vēl pirmais sniegs snidzis Ropažu un Mālpils pusē.

Tikmēr komentāros sociālajā vietnē Instagram cilvēki atklāj, ka arī Rēzeknē un Baltinavā manītas pirmās sniegpārslas. Tikmēr kāds Rīgas iedzīvotājs žēlojas, ka Rīgā nav bijis "ne pārsliņas".

"Naktī Rīgas meteoroloģiskās novērojumu stacijas nokrišņu sensors arī fiksēja, ka lietum pievienojas slapja sniega pārslas, tomēr pamanīt ar aci tās tikpat kā nevarēja," sociālajā vietnē Facebook skaidro T. Bricis.

Iepriekš T. Bricis vēstīja: "Oktobris statistiski visbiežāk ir mēnesis, kurā Latvijā parādās pirmās slapjās sniega pārslas."

Viņš atzīmēja, ka pēdējo 11 gadu laikā 10 gadījumos sniegs ir snidzis oktobrī, visbiežāk šī mēneša pirmajā pusē, laikā līdz oktobra vidum. Izņēmums bijis vien 2011. gadā, kad pirmais sniegs parādījies 12. novembrī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:49

Jaunākās diskusijas