Skolēns no Liepājas neparastā veidā mudina vakcinēties pret Covid-19

tautaruna.lv 21.oktobris 2021, 17:30
 
Ekrānšāviņš no video
Jauns animators no Liepājas ar savu mākslu atbalsta vakcināciju un izveidojis aicinājumu vakcinēties pret Covid-19, vēsta TV3 raidījums “900 sekundes”.

Markuss Tomass Saule mācās tikai desmitajā klasē, bet jau sadarbojas ar videospēļu un mūzikas klipu veidotājiem no ASV. Viņa izveidotajā animācijā redzams, kāpēc ir svarīgi vakcinēties.

"Es jutu atbildību pret savu valsti, pret sabiedrību. Vismaz kaut ko informēt, jo bija brīvs laiks un iedomājos, - varbūt izdosies pārliecināt kaut vai vismaz vienu cilvēku," saka Markuss.

Viņš stāsta, ka visa animācijas vide ir virtuāla un tas viss izveidots ar paša rokām.

Vakcinācijas video datoranimāciju Markuss veidoja vairāk nekā mēnesi. Šim klipam un citiem animācijas darbiem nepieciešamās prasmes vidusskolēns apguva pašmācības ceļā.

Jaunais mākslinieks pašmācībā iegūtās prasmes tagad izmanto, lai palīdzētu līdzcilvēkiem un valstij kopumā.

“Es izrādīju pats savu gribu, iniciatīvu un vērsos pie vakcinācijas biroja. Mani šokēja, ka Latvijā vakcinēšanās aptvere ir tik zema un ka cilvēki šaubās, ļoti daudzi šaubās par to. Es domāju, ka liela daļa no tā, ka es spēju analizēt informāciju un uzticēties zinātnei, nāk no maniem skolotājiem. Mums jau no agra vecuma mācīja kā argumentēt, kā atšķirt patiesu no nepatiesas informācijas.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas