Gobzems: "Lokdauns" ilgs līdz pavasarim

tautaruna.lv 19.oktobris 2021, 11:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Politiķis Aldis Gobzems sociālajā tīklā Facebook paudis viedokli, ka no 21.oktobra ieviestais lokdauns nebeigsies 15.novembrī, bet būs krietni ilgāks.
"Ko es teicu - lokdauns. Un nevis četras nedēļas, bet līdz pavasarim," raksta Gobzems.

Tāpat viņš domā, ka "lokdauns" rudenī jau bija ieplānots pirms kāda laika.

"Bet par šo lokdaunu visi runāja jau kopš vasaras beigām, ka ap šo laiku tas tāds ir ieplānots."

Politiķis arī uzskata, ka valdības ieviestie ierobežojumi nedos nekādu rezultātu.

"Viss. Lokdauns, idiotiskākais lēmums. Neviens neko nepildīs. 3 nedēļas pārvērtīsies 6 mēnešos, jo tas vibrators no ASV atkal vibrēs līdzi katram pirdienam tviterī. Lokdauns nozīmē pabalstus un var buhāt mājās. Laukos jau tā visi dzīvo lokdaunā kopš sovoka kolhozi nosprāga. Bērni mājās sēdēs un pirkstus trenēs. Nekur pasaulē lokdauns nav devis rezultātu. Nekur. Un nekur to vairs faktiski neatkārto," raksta Gobzems.

Kā zināms, no 21. oktobra līdz 15. novembrim Latvijā noteikti stingri ierobežojumi Covid-19 izplatības apturēšanai.

Ārstniecības iestāžu situācija šobrīd ir kritiska, tāpēc visa sabiedrība tiek aicināta solidarizēties ar mūsu mediķiem un ievērot stingrus drošības pasākumus. Jaunie, īpaši stingrie drošības pasākumi rīkojumā par ārkārtējo situāciju vēl jāapstiprina valdībā, tas plānots ārkārtas sēdē trešdien, 20. oktobrī.

“Mājsēdes” mērķis ir pēc iespējas apturēt galveno Covid-19 izplatības ceļu - klātienes kontaktēšanos. Tāpēc klātienē nedrīkstēs notikt ne publiski, ne privāti pasākumi. Klātienē būs pieļauta tikai pašu nepieciešamāko veikalu darbība un visbūtiskāko pakalpojumu sniegšana. Līdz ar to tiktu pārtraukta visu veidu izklaides, labsajūtas, sabiedriskās ēdināšanas u.c. pakalpojumu sniegšana klātienē līdz 15. novembrim.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:50

Jaunākās diskusijas