Latvijas mediķis: Mēs strauji tuvojamies Itālijas scenārijam

tautaruna.lv 18.oktobris 2021, 16:12
 
Kaspars Krafts/F64
Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents Roberts Fūrmanis mikroblogošanas vietnē Twitter pašreizējo situāciju Latvijas veselības aprūpē nodēvējis kā "dramatisku".
"Mēs strauji tuvojamies tam, ka pie mums var attīstīties Itālijas scenārijs. Situācija veselības aprūpē ir dramatiska. Lēmumu nav," ierakstā norādā R. Fūrmanis.

Viņš arī pauž, ka nav izprotama Rīgas domes neiesaistīšanās situācijas risināšanā. "Šobrīd strādā visa valsts, izņemot Rīgu".

Ieraksts izpelnījies plašu soctīklu lietotāju uzmanību, kuri komentāros pie tā lūdz precizēt, kādu tieši iesaisti no Rīgas domes mediķis sagaida.

Tikmēr uz ierakstu atbildējis arī Rīgas domes oficiālais profils, norādot, ka aizvadītajā nedēļā tika organizēta preses konference, kurā, piedaloties dažādām pašvaldības institūcijām par darbu Covid-19 krīzes laikā.

"Ja Itālijas scenārijs nozīmē - visiem nodarbinātajiem jābūt vakcinētiem - tad tas ir tieši tas, kas mums vajadzīgs," norāda komentētāja.

"Kas vainas Itālijas scenārijam? Viss ir tā kā mēs vēlējamies, jo pandēmijas naU," pauž komentāra autors.

Kā zināms, Covid-19 krīzes attīstības negatīvo tendenču dēļ Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pirmdien, 18.oktobrī sasaucis Krīzes vadības padomes sēdi.

Jau vēstīts, ka saslimstības ar Covid-19 rādītāji Latvijā šonedēļ sasniedza jaunus rekordus - tika fiksēts lielākais vienā dienā atklāto Covid-19 gadījumu skaits, bet nedēļas nogalē slimnīcās ievietoto Covid-19 pacientu skaits pirmo reizi kopš februāra pārsniedza 1000.

Strauji turpina kāpt arī saslimstības ar Covid-19 divu nedēļu kumulatīvais rādītājs - dienas laikā tas palielinājies no 1195,4 līdz 1266,4 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju, kas ir līdz šim augstākais Latvijā reģistrētais rādītājs, liecina Slimību profilakses un kontroles centra dati.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas