FOTO! Latvijā izaudzēts teju kilogramu smags ābols

tautaruna.lv 27.septembris 2021, 19:17
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Durbē rudens tradicionālajos simboliskajos svētkos ”Ābolu laikā” noskaidrots lielākais un smagākais ābols. 865 gramus smagu eksemplāru izaudzējis Roberts Figoriņš, atsaucoties uz reģionālo laikrakstu "Kurzemes Vārds" ziņo portāls liepajniekiem.lv.

Konkursa uzvarētājs cīravnieks R. Figoriņš pastāsta, ka līdz šim Durbes ābolu svētkos nav sanācis piedalīties.

Nekādu īpašu noslēpumu tik prāvu augļu audzēšanā viņa neesot. ”Man pirms vairākiem gadiem viens draugs atnesa zariņu no ābeles, kuru viņš bija ievērojis, dodoties makšķerēt, kādā pamestā īpašumā Durbes pusē. Es to zariņu uzpotēju uz ”Trebo” šķirnes ābeles. Kas tā par šķirni, es nezinu, bet āboli ir lieli un arī garšīgi,” laikrakstam pastāsta konkursa uzvarētājs.

R. Figoriņš rekordābolus audzē dārzā Grobiņā. ”Šis ābols bija nokritis pie zemes, es viņu speciāli nerāvu nost. Tūlīt pēc tam es to nosvēru. Tobrīd svars bija 876 grami. Tad man tas nedēļu nostāvēja ledusskapī, domāju, ka nedaudz mitruma nožuva nost. Konkursa dienā mans ābols svēra 865 gramus,” saka audzētājs.

Ko darīs ar ābolu tagad, kad uzvarēts, audzētājs atbild, ka ābolu atstājis konkursa rīkotājiem. ”Ābols svarā daudz neatpaliek no kilograma - viens cilvēks to noteikti nevarētu apēst. No viena šāda ābola var sanākt pat vesels ābolu rausis.”

No troņa gāzts līdzšinējaiso rekordists - 728 gramus smagais Ineses Ceriņas lolojumsu, ko neviens nevarēja pārspēt astoņus gadus.

Konkurss par lielāko un smagāko ābolu Ābolu svētku laikā Durbē notiek no 2012. gada.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:38

Jaunākās diskusijas