Politiķis Latvijā: Covid-19 ierobežojumi jāievieš pēc iespējas ātrāk

tautaruna.lv 23.septembris 2021, 12:09
 
F64
Ir nepieciešams ieviest ierobežojumus pēc iespējas ātrāk, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, jo to ietekme neparādīsies uzreiz, un mūsu valstī jau strauji pieaug jaunu saslimšanas gadījumu skaits un hospitalizēto skaits. Tā Latvijas Radio 4 raidījumam "Detaļas" pastāstīja 13. Saeimas deputāts un Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis.

"Drošības pasākumi ir nepieciešami, lai samazinātu iespēju inficēties, īpaši nevakcinētiem cilvēkiem, kuri attiecīgi ir slikti pasargāti pret vīrusu. Šiem cilvēkiem risks nokļūt slimnīcā un nodarīt nopietnu kaitējumu savai veselībai ir ļoti augsts, ” sacīja Ilmārs Durītis (Attīstībai / Par!).

Durītis atzīmēja: nevar kavēties ar ierobežojumiem, jo ​​koronavīruss ļoti ātri izplatās kaimiņvalstīs un arī mūsu valstī, un hospitalizēto skaits strauji pieaug.

“Ierobežojumi jāievieš pēc iespējas ātrāk, jo saslimstības samazināšanas efekts parasti parādās pēc divām nedēļām. Ja mēs nerīkosimies ātri, situācija kļūs vēl sarežģītāka, jo slimnīcām ir diezgan pesimistiskas prognozes attiecībā uz pacientu pieplūdumu. Iespējams, līdz oktobra vidum slimnīcas būs pārpildītas,” sacīja politiķis.

Ilmārs Durītis atgādināja, ka sabiedrības galvenā aizsardzība nav ierobežojumi, bet gan vakcinācija.

Kā ziņots, pārveidotos noteikumus Covid-19 izplatības ierobežošanai valdībā paredzēts skatīt nākamajā nedēļā, otrdien valdības sēdē pauda Daniels Pavļuts (AP).

Valdība otrdien paredzētās izmaiņas atbalstīja konceptuāli.

Veselības ministrs norādīja, ka ar jauno regulējumu paredzēts paplašināt drošajā un daļēji drošajā līmenī sniegto pakalpojumu skaitu, proti, tos varēs saņemt tikai personas ar Covid-19 sertifikātiem vai citos gadījumos - arī personas ar negatīviem Covid-19 testu rezultātiem.

Pārveidoto noteikumu mērķis būs samazināt inficēšanās un Covid-19 pacientu skaita slimnīcās pieauguma tendenci, pirms ir notikusi slimnīcu pārslodze.

Vienlaikus Pavļuts minēja, ka pēc iespējas ir jāsaglabā ekonomiskā un sociālā aktivitāte.

Veselības ministrs pauda, ka, ja regulējumu 28.septembrī apstiprinātu Ministru kabinetā, jaunās prasības varētu stāties spēkā 11.oktobrī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:33

Jaunākās diskusijas