Cipule brīdina: Trakākais ir tas, ka esam lielāko izaicinājumu priekšā

tautaruna.lv 15.septembris 2021, 15:13
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule, viesojoties kanāla TV24 raidījumā "Kārtības rullis", brīdina, ka lielākie izaicinājumi veselības sistēmai vēl ir tikai priekšā.
"Tas, kas notiek pašreiz, mums faktiski jāsaprot viena lieta - mēs varam palaist visu vaļā, mēs varam nevakcinēties, bet visi riski atrodas veselības aprūpes sistēmas spējā tikt ar to visu galā," norāda Cipule.

Viņa pauž, ka tagad, atšķirībā no pandēmijas sākuma, ir zināms, ka "visi neslimo smagi, visiem nav smagu komplikāciju vai visi nemirst", kas licis sabiedrībai zaudēt modrību. Cipule akcentē, ka mediķi līdz šim ir spējuši tikt galā, lielākoties pateicoties ierobežojumiem un cilvēku piesardzībai.

Cipule uzsver, ka šobrīd lielākais izaicinājums ir tas, ka sabiedrība ir zaudējusi modrību: "Trakākais ir tas, ka tagad mēs esam lielāka izaicinājuma priekšā, mums ir daudz lielāki riski veselības aprūpes sistēmai, bet mums vairs neviens netic tam."

NMPD direktore brīdina, ka, ja cilvēki nevēlēsies ievērot ierobežojumus un vakcinēties, varam saskarties ar veselības sistēmas sabrukumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:45

Jaunākās diskusijas