Auzu pārslām ir laba produkta reputācija - tās ir pārsteidzoši veselīgas. Tas ir patiešām lielisks olbaltumvielu un šķiedrvielu avots. Auzu pārslas var samazināt cukura diabēta un sirds un asinsvadu slimību risku, samazinot cukura un holesterīna līmeni asinīs. Tas satur mangānu, magniju, dzelzi, cinku, folijskābi, vitamīnus B1 un B5.
Taču ir kāda nianse, kas jāzina tiem, kuri ēd auzu pārslu putru brokastīs katru dienu.
Auzu pārslas satur fitīnskābi, kas var samazināt dzelzs, cinka, kalcija un magnija biopieejamību, traucējot to uzsūkšanos organismā. Tas nenozīmē, ka auzu pārslas ir sliktas, tas tikai vēlreiz parāda, ka viena no veselīga dzīvesveida galvenajām iezīmēm ir produktu daudzveidība.
Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.