Dumpis norāda, kadā gadījumā varēs domāt par visu ierobežojumu atcelšanu

tautaruna.lv 26.augusts 2021, 8:49
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Infektologs Uga Dumpis mikroblogošanas vietnē Twitter paudis vērtējumu, kad Latvijā varētu domāt par visu ierobežojumu atcelšanu.

Dumpis atzīmē, ka dažas Eiropas valstis acīmredzami ir sasniegušas tādu vakcinēto un pārslimojušo īpatsvaru, kas ļauj tām atcelt visus ierobežojumus.

"Mums līdz tādam rādītājam pietrūkst vismaz 20% no iedzīvotāju skaita, tāpēc vakcinācijas aptveres palielināšana ir tik svarīga," uzsvēra Dumpis.

Tāpat infektologs norāda, ka drošība skolās, darba vietās, kultūras un sporta pasākumos ir ne tik daudz atkarīga no ieviestajiem piesardzības pasākumiem, bet gan no kopējās saslimstības valstī.

"Inficēšanās risku ar Delta variantu mazina tikai plaša vakcinācija vai stingri pulcēšanās ierobežojumi," pauž infektologs.

Jau vēstīts,ka līdz šim kopumā vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā saņēmuši ap 731 000 jeb ap 44,2% iedzīvotāju, kas vecāki par 12 gadiem. No tiem otro devu saņēmuši ap 636 000 iedzīvotāju, bet vēl ap 112 000 cilvēku ir saņēmuši "Johnson&Johnson" potes, kam nepieciešama tikai viena deva, līdz ar to vakcinācijas procesu pabeigušo kopskaits sasniedzis 748 000 jeb 45,2% iedzīvotāju, kas vecāki par 12 gadiem. Jaunākiem bērniem potes pret Covid-19 pašlaik nav pieejamas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:10

Jaunākās diskusijas