Vai alkohols palīdz profilaksē pret Covid-19? Atbild ārsts

tautaruna.lv 21.augusts 2021, 18:13
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Krievijā pazīstamais ārsts un TV raidījumu vadītājs Aleksandrs Mjasņikovs skaidrojis, ka iepriekš nav teicis par to, ka alkohols var būt efektīvs Covid-19 profilaksei. Viņš savā Telegram kanālā precizēja vārdus par to, kā alkohols ietekmē slimību profilaksi.

Ārsts skaidroja, ka ieraudzīja ziņas, kurās apgalvots, ka viņš runā par alkohola priekšrocībām kā par līdzekli koronavīrusa infekcijas profilaksei. Tajā pašā laikā, pēc Mjasņikova teiktā, patiesībā sarunā ar žurnālistiem viņš šādi nav teicis.

“Man jautāja: vai tā ir taisnība, ka alkohola lietošana palielina infekcijas risku? Es atbildēju: "pārmērīgi - jā, mazas devas - mēs nezinām." Dati liecina, ka dažu slimību gadījumā (galvenokārt sirds un asinsvadu) mazām alkohola devām var būt profilaktiska iedarbība. Samazina mirstību un tā tālāk, ”- sarunu ar žurnālistu raksturoja ārsts.

Mjasņikovs arī atsevišķi paskaidroja, ka nevar garantēt, ka alkohols mazās devās samazina inficēšanās risku ar Covid-19. Ārsts secināja, ka kolēģi pilnīgi pareizi viņam pārmet nepareizo nostāju, koncentrējoties uz publicēto materiālu. "Tikai paziņots tika tas, ko es vispār nebiju domājis," viņš secināja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:19

Jaunākās diskusijas