Pastāsta, kā nosaka, no kura vecuma bērni var vakcinēties pret Covid-19

tautaruna.lv 21.augusts 2021, 14:48
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents, ķīmiķis Ivars Kalviņš kanāla Rīga TV24 raidījumā "Uz līnijas" pastāstījis, kā nosaka, no kura vecuma var vakcinēties pret Covid-19.

Kalviņš norāda, ka tas saistīts ar regulatora prasībām. Viņš atzīmē, ka visas zāles sākumā tiek pārbaudītas uz pieaugušiem cilvēkiem, kuri sasnieguši pilngadību.

"Tad, kad tur ir izpētīts, ka nekādu lielu nepatikšanu nav, tad iet uz nākamo "slieksni", kas nu kurā valstī noteikts," pauž Kalviņš.

Tādejādi vakcīnas iedarbība tiek pētīta uz dažādām vecuma grupām, kas nozīmējot, ka teorētiski pēc kāda laika var būt situācija, ka vakcīnu var saņemt arī jaunāki bērni.

Jāatgādina, ka pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet vēlāk pakāpeniski tika atvērtas citas prioritāri vakcinējamo personu grupas.

Šā gada 3.aprīlī durvis vēra speciāli izveidotie liela mēroga vakcinācijas centri, jo Latvijas rīcībā pirmo reizi bija nonācis lielāks daudzums vakcīnu.

Savukārt kopš 3.maija Latvijā vakcīnu pret Covid-19, iepriekš pierakstoties, var saņemt ikviens pieaugušais, kurš to vēlas, kopš 17.maija - arī pusaudži no 16 gadu vecuma, bet no 2.jūnija - arī pusaudži vecumā no 12 līdz 15 gadiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:00

Jaunākās diskusijas